Je keuken

Paul Van Opstal

Leert jou bakken

Elk brood, elke sandwich, elke pistolet en iedere koffiekoek, croissant en fantastische taart die buitenging door onze deuren, smaakte naar de passie en de overgave die wij hebben voor ons vak. Al onze klanten zullen dat beamen.

Door voor iemand te bakken, druk je een gevoel uit dat je met woorden niet kan vertellen. Een taartje of een gebakje, heel artisanaal of erg modern. Het komt in allerlei vormen, maten, kleuren, smaken… en dat is maar goed ook! Als je er over nadenkt, staat gebak ook telkens centraal wanneer mensen samenkomen. Met Kerst, verjaardagen of een huwelijk, draait het (mede) om het dessert dat je achteraf krijgt. Dan hebben we het zelfs alleen nog maar over patisserie, want op diezelfde feestdagen wordt ook aandacht geschonken aan het soepbroodje of de pistolets bij het ontbijt. Zelfs als een gezin samenkomt op een doodnormale zondag, kijken de meesten van de tafel het hardst uit naar de koffiekoeken die nog volgen.

Het is ook gek dat je jezelf écht kan over-eten en toch nog ruimte vindt voor dat gebak of de zoetigheid die je voorgeschoteld krijgt. Onze theorie: het eten gaat naar de maag… maar het dessert gaat recht naar het hart!

Onze passie doorgeven

Workshops

Jarenlang hebben we onze expertise en kennis doorgegeven aan volgende generaties. Een volgende generatie bakkers, een volgende generatie ondernemers, een volgende generatie vol passie.

Van alle zaken die we niet meer doen omwille van onze pensionering, was die kennisoverdracht hetgeen wat we het meest misten. En toen ging er een lamp branden, want we hoeven er eigenlijk helemaal nog geen afscheid van te nemen. We kunnen nog steeds vandaag gepassioneerde mensen begeleiden in koken, bakken en alles wat daar bij komt kijken. Dat doen we aan de hand van workshops, waarin je zelf de handen uit de mouwen steekt onder toeziend oog, maar in een gemoedelijk kader beroep kan doen op onze jarenlange ervaring.

Interesse in één van onze workshops? Schrijf je dan hier in.
over bakken

Recent toegevoegd

Nooit te oud om te leren. Ontdek onze tips en workshops.

Workshop desembrood (Voorlopig even niet)

Workshop desembrood (Voorlopig even niet)

  Wegens drukke andere bezigheden staan er geen workshops op de agenda.    
The Jane in Antwerpen: “Eigen brood? Dat past perfect in het verhaal”

The Jane in Antwerpen: “Eigen brood? Dat past perfect in het verhaal”

Brood vormt een onmisbaar onderdeel van een culinaire topervaring. Om ook dat element tot in de details te beheersen, rekent The Jane op de experti...
Briochetoastje met Breydelspek en gerookte paling

Briochetoastje met Breydelspek en gerookte paling

Nodig 1 dikke snede briochebrood of melkbrood 1 snede Breydelspek 1cm dik Gerookte paling   Snijd van het brood en het spek mooie vierkantjes van 4...